november 2019 7

Duurzaamheid in muziek

Per 7 november mag Snel op Gitaar zich officieel CO2-neutraal noemen en draagt zo bij aan een meer duurzame samenleving.

Door de snelle opwarming van de aarde en de daarmee samenhangende klimaatverandering vond Jacqueline Snel het een plicht om naast bewust leven voortaan ook duurzaam te ondernemen. Het innovatieve bedrijf unFootprint berekenende volgens het GHG-protocol hoeveel CO2 haar bedrijf Snel op Gitaar jaarlijks uitstoot.

Door 259 bomen te planten wordt haar totale uitstoot van broeikasgassen (brandstof en energieverbruik) over 2019 gecompenseerd. Daarbovenop plant Snel op Gitaar tien bomen voor elke nieuwe boeking én voor iedere nieuwe leerling. Voor aanmeldingen voor de gratis nieuwsbrief SnelSchrift draagt Jacqueline nog een extra boompje bij!

Jacqueline plant de bomen uiteraard niet zelf. Het jonge unFootprint levert een totaal pakket: ze maken de CO2- en compensatieberekening én laten de bomen planten. Op het unFootprint-platform zie je welke bedrijven al meewerken om een kleinere voetafdruk achter te laten. unFootprint heeft als eerste doel om 1 miljoen bomen te planten voor eind 2020. Wil je ook maatschappelijk verantwoord ondernemen? Ga eens bomen met unFootprint

 

 

< Vorige Terug naar agenda Volgende >
Bezoekt u deze website, dan gaat u akkoord met het gebruik van cookies.
Laat dit bericht niet meer zien Cookies weigeren