Gitaristen Podium

nieuwe website Gitaristen Podium

In 2006 richtte ik samen met mijn echtgenoot, gitaarbouwer Bert Kwakkel, Stichting Gelders Gitaristen Podium op. Tien jaar lang organiseerden we jaarlijks vier klassieke gitaarconcerten in de sfeervolle Oude Ettense Kerk in Etten (Gelderland). Wereldberoemde gitaristen als Pavel Steidl, Roberto Aussel, Elena Papandreou, Carlo Marchione, Andrew York, Raphaella Smits, en Sabrina Vlaskalic gaven concerten in onze gitaarserie. De laatste twee jaren waren alle concerten uitverkocht. We besloten op het hoogtepunt te stoppen.

En toen was er ineens corona, het openbare leven lag stil. Mijn gitaarlessen verhuisden naar Zoom, waar ik al snel mijn draai vond. Ik zette Gitaar voor Mekaar op, een online podium voor amateurgitaristen. Inmiddels vindt Gitaar voor Mekaar iedere derde donderdag van de maand plaats via Zoom.
Begin februari 2021 schoot me het idee te binnen om online gitaarconcerten te organiseren. Gitaristen zaten immers thuis duimen te draaien vanwege alle coronamaatregelen. Door het Gitaristen Podium online nieuw leven in te blazen, kon ik gitaristen enig perspectief bieden. De reacties waren dan ook zeer positief. Inmiddels hebben er zes prachtige gitaarconcerten plaatsgevonden. Twaalf klassieke gitaristen waagden zich aan het online avontuur en speelden ieder vanuit hun eigen locatie een prachtig concert.

Bij elk concert online gitaarconcert verzorgt een conservatoriumstudent het voorprogramma, gevolgd door een professional. Na afloop is er een Q&A, waar je vragen kunt stellen aan de gitaristen. Dit concept blijkt een succes. Daarom gaan de online gitaarconcerten ook na de zomervakantie door; ook nu de meeste Covid-maatregelen voorbij zijn! Bekijk het complete aanbod voor 2021 op de vernieuwde website van het Gitaristen Podium.

Muzikale omlijsting

Muzikale omlijsting

Luistermuziek

Achtergrondmuziek

Achtergrondmuziek

Achtergrondmuziek

Gitaarlessen

Gitaarlessen

Gitaarlessen
Bezoekt u deze website, dan gaat u akkoord met het gebruik van cookies.
Laat dit bericht niet meer zien Cookies weigeren